L’electrònica d’avantguarda, protagonista aquesta primavera del cicle DNIT a CaixaForum Barcelona ( a partir del 31 de març)

El cicle de música electrònica experimental que organitza l’Obra Social ”la Caixa” anuncia les tres propostes trencadores previstes per als pròxims mesos

 

adfe9af6-6e7a-4881-88bb-2a707da1c9af
 

L’electrònica d’avantguarda, protagonista aquesta primavera del cicle DNIT a CaixaForum Barcelona 

 

  • Els propers mesos el cicle DNIT que programa l’Obra Social «la Caixa» rebrà als artistes Holly Herndon, Jenny Hval i Lorenzo Senni, tres representants de l’electrònica més avantguardista

 

  • Amb una particular posada en escena, l’americana Holly Herndon explorarà al mes de març els marges menys transitats de l’electrònica contemporània, entre els processos digitals més complexos i la música de ball.

 

  • El mes d’abril Jenny Hval serà a CaixaForum amb la seva electrònica d’avantguarda que incorpora elements de poesia, “performance art” i cinema.

 

  • Lorenzo Senni visitarà DNIT el mes de maig amb el seu darrer treball Persona que deconstrueix el trance  en elements esssencials per tal de fer-lo més accessible i comprensible per al públic.

 

  • Des de l’octubre del 2012, l’Obra Social ”la Caixa” organitza el cicle DNIT a CaixaForum Barcelona, pel qual han passat algunes de les propostes més rellevants de l’electrònica d’avantguarda com Fuck Buttons, Gold Panda, Ben Frost, Julia Holter i Atom™.

 El cicle DNIT de l’Obra Social ”la Caixa”, destinat a potenciar la difusió de les últimes tendències musicals del moment, arriba aquesta primavera a CaixaForum Barcelona amb tres espectacles destinats al públic seguidor de l’electrònica d’avantguarda.
 
Es tracta de l’última proposta de Holly Herndon, que es podrà veure al mes de març, que explora els marges menys transitats de l’electrònica contemporània. Herndon es mou entre els processos digitals més complexos i la música de ball aconseguint una harmonia entre la recerca i l’hedonisme
 
D’altra banda, al mes d’abril arriba Jenny Hval, una compositora, cantant i escriptora noruega que s’ha consolidat en els últims anys com un dels noms essencials de l’avantguarda artística. Hval serà a CaixaForum Barcelona en la seva primera visita a Espanya presentant el seu treball Blood Bitch, una selecció de cançons sofisticades i elegants on tracta temes de política, gènere i sexualitat.
 
Per últim, el mes de maig, serà el torn de Lorenzo Senni que en el seu darrer treball segueix explorant la descontextualizació de la música trance i la seva desconstrucció en elements essencials per tal de fer que sigui més accessible i comprensible per al públic.
 
L’últim divendres de cada mes, CaixaForum Barcelona i el cicle DNIT es converteixen en una cita ineludible per a totes les persones interessades en les tendències més trencadores del terreny musical. Ho testimonien les entrades esgotades per a la majoria de concerts de les últimes convocatòries.
 
Aquestes vetllades són també un punt de trobada imprescindible per a tothom qui segueix les últimes novetats en disseny, il·lustració, cinema…, ja que alguns dels noms més rellevants d’aquestes disciplines se citen al centre per protagonitzar el cicle Divendres amb… Aquesta iniciativa reuneix joves artistes i col·lectius perquè presentin els seus treballs i la seva trajectòria en un context original i trencador, deixant enrere la idea de conferència en ús.
 
 

DIVENDRES 31 DE MARÇ

 
Holly Herndon
 
Divendres 31 de març a les 22.00 h, al Vestíbul. Preu: 6 € (50 % de descompte per a clients de ”la Caixa”)
 
Holly Herndon és una brillant compositora i acadèmica nascuda a Tenesse, EUA i resident a San Francisco. Va passar una època a Berlín en la qual la cultura de club i la música techno van marcar fortament el seu desenvolupament com a artista. Va tornar a EUA a estudiar un Màster en Música Electrònica a la Universitat Mills. Durant la seva estada a Mills va guanyar el premi “Elisabeth Mills Crothers” com a millor compositora i va gestar el que seria el seu àlbum de debut, Movement, que va sortir al mercat al 2012.
 
A Movement Holly explora els marges menys transitats de l’electrònica contemporània. Es mou entre els processos digitals més complexos i la música de ball aconseguint una harmonia entre la recerca i l’hedonisme. Comença a utilitzar la seva veu, la seva respiració, els seus sospirs i diverses expressions vocals gravades de manera aleatòria per crear textures que aconsegueixen enrarir encara més el seu discurs sonor.
 
L’any 2014 llança el single Chorus, que suposa una evolució en les seves tècniques de producció. Chorus és un pont entre múltiples disciplines i espais que fan que desapareguin les barreres entre allò natural i sintètic. Per a aquest treball Herndon parla de la seva experiència diària en la “navegació per la web”, utilitza Youtube, Skype i altres fonts d’àudio de la web per treure dades que formen cops de ritme i textures que utilitza per a la creació de les seves cançons. Per entendre l’imaginari conceptual de Holly Herndon, la imatge és tan important com la música
 
Al 2015 surt al mercat el seu aclamat segon àlbum d’estudi anomenat Platform per al segell 4AD. Amb aquest treball perfecciona el seu discurs sobre la humanització del portàtil i la seva intimitat amb l’usuari, per Herndon el seu portàtil no és un element extern sinó una prolongació de la seva relació amb l’entorn i amb si mateixa. En aquest disc la seva música és més visceral, una reflexió sobre el futur, la tecnologia que ens envolta i la nostra relació amb ella. Una protesta contra els perills de l’espionatge online, la sobreinformació i el control polític.
 
Herndon vindrà a DNIT acompanyada de Mat Dryhurst, el seu col·laborador des dels inicis i l’encarregat de la part visual de l’espectacle.
 

DIVENDRES 28 D’ABRIL

 
Jenny Hval

 Divendres 28 d’abril a les 22.00 h, al Vestíbul. Preu: 6 € (50 % de descompte per a clients de ”la Caixa”)
 
Jenny Hval és una compositora, cantant i escriptora noruega que s’ha consolidat en els últims anys com un dels noms essencials de l’avantguarda artística.
 
Va debutar l’any 2006, però va ser amb els seus treballs Innocence is Kinky i Apocalypse, girl , quan es va convertir en una figura de culte i va fascinar a la crítica amb la bellesa de la seva veu, i la seva particular manera de fer música incorporant elements de poesia, “performance art” i cinema.
 
L’any passat va llançar al mercat el seu quart àlbum d’estudi com Jenny Hval, anomenat Blood Bitch, una selecció de cançons sofisticades i elegants on tracta temes de política, gènere i sexualitat. Un disc inspirat en el cinema de terror dels anys 70 i que ha estat co-produït per l’artista de “noise” Lasse Marhaug
 
Després d’una extensa gira per tot el món on ha actuat en destacats festivals acompanyant a The XX, arriba a DNIT per presentar per primera vegada a Espanya el seu últim disc.
 

DIVENDRES 26 DE MAIG

Lorenzo Senni
 
Divendres 26 de maig a les 22.00 h, al Vestíbul. Preu: 6 € (50 % de descompte per a clients de ”la Caixa”)
 
Lorenzo Senni porta més d’una dècada explorant la seva particular visió de la música de ball, situant-se com una de les figures més influents de l’avantguarda electrònica actual.
 
El 2016 ha estat un any clau per a la carrera de Senni: el seu fitxatge pel segell Warp l’ha dotat de major projecció i el EP que va treure al novembre; Persona, ha estat el favorit de l’any per a nombroses publicacions i artistes internacionals.
Amb Persona Senni aconsegueix perfeccionar al màxim un discurs en el qual porta molts anys treballant: la descontextualizació de la música trance i la seva deconstrucció dels elements essencials  per tal que sigui més accessible i comprensible per al públic.
 
El 2012 va treure el brillant Quàntum Jelly, que li va valer el reconeixement internacional i la seva consideració com un dels artistes al capdavant de la innovació en la música electrònica. En aquest treball mostrava la seva recerca de la música trance dels 90, a la qual reduïa a la seva estructura més bàsica i la transformava en una música més introspectiva, que ell mateix va anomenar “trance puntillista”.
 
L’any 2014 va editar l’àlbum Superimpositions, aquesta vegada a través del segell Boomkat. Amb aquest disc continua explorant la deconstrucció del trance, la reducció màxima de la seva forma, creant temes en els quals el protagonista és el sintetitzador i la repetició, ideant melodies a través d “arpegios” dinàmics on no trobem pràcticament  percussió.
 
A més de la seva faceta com a productor de música electrònica destaca per les seves composicions per a teatre i cinema.
El directe de Lorenzo Senni en DNIT estarà acompanyat per un potent show lumínic.