Martiri-estudi ,inspirada en Martyre, de Yujio Mishima (cap de setmana del 18 i 19 d’abril, i el següent, 25 i 26) Teatre Akadèmia

Martiri-estudi

Inspirada en Martyre, de Yujio Mishima

Creació i direcció de Nicolas Hermansen, en col·laboració amb els intèrprets

martiri---cartell469-548

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Martiri-estudi, l’edat del descobriment
de la mort i de la sexualitat

Durant quatre únics dies d’abril, el Teatre Akadèmia acull Martiri-estudi, un work in progress i la primera presentació al públic de les creacions de La [SIC]. El cap de setmana del 18 i 19 d’abril, i el següent, 25 i 26, es podrà veure el treball de la jove companyia, composta per Ferran Echegaray, Marialba Esquius, Jordi Font i Nicolas Hermansen, que va ser creada el 2014 sota l’impuls de Nicolas Hermansen.

Martiri-estudi parla de l’adolescència, l’època de la nostra vida que ens definirà com a adults. Parla en conseqüència del descobriment de l’existència de la mort i de la sexualitat. La proposta es basa Martirio, el text de Yukio Mishima sobre el qual s’ha inspirat La [SIC] per desenvolupar les temàtiques de Martiri-Estudi, parla de la relació entre dos adolescents. El llibre diu: Com descriure els sentiments ambigus que demostren dos adolescents l’un per l’altre? Els dos estan dividits entre l’odi, el desig, la fascinació i la crueltat. Fins on els poden portar els seus jocs borrosos?

Martiri-estudi, però, s’allunya de la història de Martirio i cancel·la els personatges.
La trajectòria de creació no s’ha basat en els fets d’aquest relat curt, sinó en la recerca de les pulsions que van portar Mishima a escriure’l, el pre-text.

La companyia: La [SIC]

Sic erat scriptum (així va ser escrit) és una expressió llatina que avui dia té un ús curiós: es tracta, quan se cita una font, per respecte a aquesta mateixa i subratllant el caràcter autèntic de la citació, de repetir un error essent conscient d’aquest mateix error.

Per altra banda, en anglès sic vol dir, fonèticament, malalt. A partir d’aquests dos conceptes, “Malalt” i “repetició d’errors”, es va crear la companyia teatral La [SIC], una companyia jove formada per Ferran Echegaray, Marialba Esquius, Jordi Font i Nicolas Hermansen.

Seguint les línies de treballs anteriors de l’artista belga Nicolas Hermansen (Matèria Viva presentat a la temporada 2013-2014 del Teatre Akadèmia, Sampling amb Lorena Noguera, Given / Taken una peça per a un sol espectador), La [SIC] té com a propòsit de crear un laboratori on puguin sorgir experiències relacionades amb les arts escèniques.

Rebutjant els models de producció imposats per la majoria de teatres europeus, que de vegades semblen seguir més la lògica industrial que l’artística, La [SIC] vol adoptar una filosofia semblant a la de l’slowfood: prendre el temps necessari per tal d’elaborar les seves creacions. Intenta crear un espai on la dinàmica de producció (el fer per fer) és el resultat (i no l’inici) d’una dinàmica de reflexió.

MARTIRI – ESTUDI

Direcció: Nicolas Hermansen

Creació: Nicolas Hermansen en col·laboració amb els intèrprets

Intèrprets: Ferran Echegaray, Marialba Esquius, Jordi Font

Disseny d’il·luminació, vestuari, so, fotografia i vídeo: Nicolas Hermansen

Intèrprets vídeo: Al “The Crooner From Nowhere” Da Tosta, Laurent Gatefait, Ines Lambisto

Una producció d’Associació cultural Mirando Terpsichore

Companyia: La [SIC]

Dates i horaris: 18, 19, 25 i 26 d’abril a les 18:00h

Martiri-estudi, l’edat del descobriment
de la mort i de la sexualitat