Òpera Exprés La Sonnambula de V. Bellini (dimecres 10 de febrer, a les 20h) Teatre de Sarrià

image002Òpera Exprés
La Sonnambula de V. Bellini

 

Dimecres 10 de febrer, a les 20h
Teatre de Sarrià
INDEX

PRESENTACIÓ DELS CICLES: ”ÒPERA EXPRÉS” I “CLÀSSICA EXPRÉS”

“Òpera exprés” és una iniciativa dels Amics de l’Òpera de Sarrià que consisteix en un petit cicle de tres concerts monogràfics dedicats, respectivament, a les següents òperes:
– Anna Bolena, de G. Donizetti, dimecres 30 de desembre, a les 20h
– La Sonnambula, de V. Bellini, dimecres 10 de febrer, a les 20h
– La Fille du Régiment, de G- Donizetti, divendres 22 d’abril, a les 20h

Cada espectacle és una selecció, en versió concert, dels millors fragments de l’òpera escollida, per veus i acompanyament de piano. El format dels concerts es basa en la presentació de l’obra en el seu context històric i l’explicació de l’argument, a càrrec d’un narrador, que guia a l’espectador en el desenvolupament de l’òpera representada.
Oferim el cicle Òpera exprés com a complement a la nostra Temporada d’òpera de Cambra, i ens permet oferir part de la música d’un repertori que, per les seves característiques, no es poden representar íntegrament al Teatre de Sarrià. Amb aquesta proposta el que volem és oferir un tast, amb el desig que el públic gaudeixi i s’animi a fer el pas cap als grans teatres, a sentir-les en la seva versió íntegra, amb orquestra i escenificada.
Aquest cicle “Òpera exprés” s’agermana amb el cicle, també dels Amics de l’Òpera de Sarrià, “Clàssica exprés”, que consisteix en tres concerts de música clàssica.
Les dates dels 2 concerts restants del cicle “Clàssica exprés” són:
– Stabat Mater, de Pergolesi, dissabte 12 de març a les 20h
– Concert matinal, diumenge 1 de maig a les 12h
Ambdós cicles tenen en comú que es representen al Teatre de Sarrià i que el 50% dels beneficis seran destinats a cobrir les despeses del Teatre i ajudar a millorar el seu equipament tècnic.

FITXA ARTÍSTICA
Repartiment:
Amina, soprano: Minerva Moliner
Lisa, soprano: Vittoria Lai
Teresa, mezzosoprano: Anna Tobella
Elvino, tenor: Marc Sala
Conte Rodolfo, baix: Marc Pujol

Pianista: Françoise Ferrand
Presentador: A determinar

Il·luminació: Ramón Pascual Tècnic: Ramón Pascual

Equip d’ AOSarrià
Director gerent: Assunto Nese Director executiu: Marc Sala
Director artístic: Raúl Giménez
Coordinadora: Rosa Bassedas

Organitza: Amics de l’Òpera de Sarrià

INFORMACIÓ GENERAL

Data i horari funció

Funció Horari
Dimecres, 10 febrer de 2016 20.00 h

Lloc

Teatre de Sarrià
C/ Pare Miquel de Sarrià 8

Com arribar-hi

Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya: Estacions Sarrià i Reina Elisenda de les línies L6, S1, S2, S5 i S55.
Autobusos: V3, V7, 22, 64, 66, 68, 75, 130, bus turístic Ruta Nord
Bicing: estacions 334 (Via Augusta, 348), 337 (Carme Karr, 12-14) i 338 (Avinguda J.V.
Foix, 63)
Aparcament B:SM: Porta de Sarrià, a c/ Salvador Mundi 17
Aparcament B:SM: Cardenal Sentmenat – Vergós, a c/ Cardenal Sentmenat 8

Preu entrades

Públic General: 15€
Socis: 12€

Col·labora:

Amics de l’Òpera de Sarrià (AOSarrià)

Els Amics de l’Òpera de Sarrià és una nova associació sense ànim de lucre, que té com a missió la difusió de l’òpera i de la cultura. Al capdavant d’aquesta entitat hi ha el violinista i pedagog Assunto Nese i el tenor Marc Sala. El director artístic és en Raúl Giménez, tenor de fama internacional, que ha cantat als millors teatres del món i té una carrera discogràfica amb els millors segells.
Un dels objectius de l’AOSarrià és dotar d’una temporada estable d’òpera de cambra en el Teatre de Sarrià, que tot just fa un any va reobrir les seves portes després d’una important reforma. El Teatre és un marc ideal per aquest gènere. Així és com neix la temporada Òpera de Cambra de Barcelona, amb la voluntat de sumar una oferta nova i complementària dins el panorama musical de Catalunya.
La primera temporada Òpera de Cambra de Barcelona, de gener a maig de 2015, va incloure tres produccions d’òpera, un espectacle d’òpera familiar i un concert inaugural amb grans figures de la lírica com Joan Pons, Carlos Chausson, Montserrat Martí, Stefano Palatchi, Raúl Giménez, etc.

Més informació al nostre web, Facebook i twitter:
www.amicsoperasarria.com El Teatre de Sarrià

El Teatre de Sarrià (1905) és un teatre centenari “alla italiana”, en forma de ferradura, amb capacitat per 350 butaques. El gestiona l’Associació Centre Cultural Sant Vicenç de Sarrià, entitat que data del 1896 i que és membre fundadora d’Amics de l’Òpera de
Sarrià. L’associació te actualment gairebé 1.200 socis, sent l’actual presidenta és Montserrat Morera, i vint seccions, d’ entre les que destaquen 5 grups de teatre, com la Bambolina Negra, l’Esbart Sarrià, i l’Orfeó Sarrianenc entre d’altres grups infantils, juvenils i d’adults. L’associació participa activament en la vida associativa ciutadana, i és membre de la Federació d’Ateneus de Catalunya i del Consell d’Associacions de Barcelona.
El teatre s’ha renovat i actualment compleix totes les normatives d’accessibilitat, seguretat i aïllament. La renovació ha estat possible gràcies a la Parròquia de Sant Vicenç de Sarrià, l’ajuntament de Barcelona, la Generalitat de Catalunya, i també a les aportacions de socis, molts veïns de Sarrià, comerços i altres entitats culturals i socials.
L’oferta cultural del teatre és variada, continuada i de qualitat, amb representacions operístiques, teatrals, musicals i de totes les arts escèniques, així com projeccions de cinema i documentals, dirigides a tots tipus de públic. Altres objectius prioritaris són el de donar a conèixer la creació artística dels grups joves i treballar amb col·lectius en risc d’exclusió social i amb ONGs i entitats amb una clara vocació social.