The CraftRoom omple El Born, Centre de Cultura i Memòria d’artesania catalana amb 89 expositors, 21 activitats paral·leles i Mèxic com a país convidat (del 8 al 10 de juliol 2016)

 

The CraftRoom omple El Born, Centre de Cultura i Memòria d’artesania catalana amb 89 expositors, 21 activitats paral·leles i Mèxic com a país convidat

 ban_the_craftroom_2016
·               Divendres comença, i fins diumenge, la 5a edició de The CraftRoom, el Saló de referència de l’artesania a Catalunya, d’accés gratuït, i que acollirà una gran mostra d’exposició i venda directa de productes artesans de diferents sectors i oficis, com complements de moda, joieria, articles per a llar, objectes de regal o decoració, i que completa la seva oferta amb un calendari d’activitats adreçades al públic en general i famílies.
 
·               En aquesta edició, The CraftRoom aposta per l’emprenedoria i els artesans de futur augmentant la seva presència en el Saló, així com per la celebració d’activitats paral•leles, en total 21, de caràcter divulgatiu, lúdic i popular i on Mèxic serà part protagonista amb una selecció de la millor artesania, demostracions d’ofici i conferències.
 
·               La directora general de Comerç, Montserrat Vilalta, acompanyada del cònsol de Mèxic, Fidel Herrera, del gerent del CCAM, Miquel Rodríguez, i de la directora general de FONART, Liliana Romero, realitzaran demà a les 12.30 hores la visita inaugural al The CraftRoom.
 
 
The CraftRoom omplirà El Born, Centre de Cultura i Memòria d’artesania catalana amb 89 expositors, 21 activitats paral·leles i Mèxic com a país convidat. A partir de demà divendres 8 de juliol i fins el proper diumenge, se celebra en aquest espai emblemàtic de la ciutat de Barcelona, la 5a edició de The CraftRoom, el Saló de referència de l’artesania a Catalunya, d’accés gratuït, i que acollirà una gran mostra d’exposició i venda directa de productes artesans de diferents sectors i oficis, com complements de moda, joieria, articles per a llar, objectes de regal o decoració, i que completa la seva oferta amb un calendari d’activitats adreçades al públic en general i famílies.
 
A més d’esdevenir un gran espai de contacte entre artesans i el públic, el saló aposta de nou per l’emprenedoria amb un espai dedicat a promoure la presencia en el mercat de les noves generacions artesanes. També torna a potenciar el nou talent al mercat laboral a través de Futur Excel·lent. La presència d’expositors d’aquests dos àmbits augmenta, així com la celebració d’activitats paral·leles, en total 21, de caràcter divulgatiu, lúdic i popular.
 
D’altra banda, en aquesta edició, Mèxic serà el país convidat, amb una col·lecció de productes artesanals que recullen tradició, disseny i innovació i la presència d’artesans i empresaris del país mexicà que realitzaran tallers, conferències i exposicions.
 
El Saló, d’accés gratuït, obrirà al gran públic demà divendres 8 de juliol i fins diumenge 10 amb horaris des de les 10.00 hores i fins les 21.00 hores ( diumenge fins a les 20 h).
 
The CraftRoom posarà també el punt i final a la Setmana d’Artesania de Catalunya que impulsa el Consorci de Comerç, Artesania i Moda de Catalunya (CCAM) de la Direcció General de Comerç del Departament d’Empresa i Coneixement, per promocionar el sector. The CraftRoom és una iniciativa impulsada pel CCAM, amb l’objectiu de crear una espai de referència per a la mostra i comercialització dels productes artesans.
 
La directora general de Comerç, Montserrat Vilalta, acompanyada del cònsol de Mèxic, Fidel Herrera, del gerent del CCAM, Miquel Rodríguez, i de la directora general de FONART, Liliana Romero, realitzaran demà a les 12.30 hores la visita inaugural al The CraftRoom.
 
89 expositors i 21 activitats paral·leles
 
The CraftRoom acollirà una gran mostra d’exposició i venda de productes artesans i comptarà amb la presència de 34 empreses i entitats de diferents sectors i oficis d’arreu del territori i de la resta de l’estat: complements de moda, joieria, articles per a la llar, objectes de regal i elements de decoració, entre d’altres. Escoles d’Arts i Disseny, galeries, associacions i gremis sectorials i territorials, administracions locals i comarcals, i organismes de promoció mostraran la seva oferta vinculada a l’artesania. (Adjuntem Programa amb llistat de participants)
 
El saló compta amb la presència de tallers artesans procedents de diversos punts de l’estat espanyol i enguany amb Mèxic com a país convidat. L’artesania mexicana  comptarà amb un estand propi, amb una col·lecció de productes artesanals que recullen tradició, disseny i innovació i la presència d’artesans i empresaris mexicans que realitzaran tallers, conferències i exposicions. En paral·lel, i en el marc de la celebració de la Setmana d’Artesania a Catalunya, s’exposa a la seu d’Artesania Catalunya (Banys nous, 11) i fins el 4 de setembre l’exposició “ La creación en el arte popular mexicano”.
 
Impuls a l’emprenedoria artesanal
 
Enguany, el saló dedica de nou un espai a promoure la presència en el mercat de les noves generacions d’artesans. 20 emprenedors – empreses que tenen menys de tres anys- posaran a l’abast del gran públic les seves creacions. D’aquesta manera es vol ajudar a aquests emprenedors a presentar i vendre el seus productes, mitjançant aquesta plataforma de llançament. (Adjuntem Programa amb llistat de participants)
 
Futur Excel·lent: formació i talent creatiu
 
Futur Excel·lent és un espai de The CraftRoom on els alumnes de les escoles d’arts i disseny de Catalunya que han tret un excel·lent en el seu projecte de final de curs el mostraran a empreses, professionals i públic general. L’objectiu és apropar el nou talent al mercat laboral. Enguany hi prendran part 35 projectes excel·lents procedents de 10 escoles d’arreu de Catalunya. (Adjuntem Programa amb llistat de participants)
 
Activitats i demostracions
 
En aquesta edició, The CraftRoom, augmenta el nombre d’activitats paral·leles de caràcter divulgatiu, lúdic i popular. Durant els tres dies de  celebració del Saló es podran gaudir un total de 21 activitats: 5 activitats divulgatives d’artesania mexicana; 7 activitats divulgatives d’artesania catalana; intercanvi coneixements Mèxic-Catalunya; 8 activitats populars: 6 vinculades a Mèxic i 2 degustacions de pa de pagès i embotit.
 
Aquest és el calendari d’activitats divulgatives i lúdiques:
 
Divendres 8 de juliol
 
Ø  17h Demostració de tècnica mexicana de teixir amb el cos. Estand Mèxic.
Ø  19h «Los artesanos de Jalisco, entre la tradición y el diseño». Presentació a càrrec d’Amanda Garzón, de la Galería Diagonal Art Barcelona. Estand Mèxic.
Ø  19:30h Concert de peces musicals tradicionals mexicanes. Plaça Comercial.
 
Dissabte 9 de juliol
 
Ø  10h a 12h Intercanvi de coneixements tèxtils entre Mèxic i Catalunya (FAAOC). Espai Multiusos.
Ø  12h a 14h Demostració d’enquadernació a càrrec de Tarlatana. Associació Asoart (FAAOC). Espai Multiusos.
Ø  12h a 14h Tallers infantils d’artesania, fem i trenquem una pinyata mexicana. Estand Mèxic.
Ø  16h a 18h Taller infantil d’elaboració de sabó artesanal. Plaça Comercial.
Ø  17h a 18h Demostració de tècnica mexicana de teixir amb el cos. Estand Mèxic.
Ø  17h a 20h Demostració d’art floral a càrrec de Francesc Torres. Escola Art Floral de Catalunya (FAAOC). Espai Multiusos.
Ø  18h Passejada amb  Panchito i Lupita, Capgrossos Mexicans. Plaça Comercial.
Ø  19h Berenar popular amb pa de pagès i embotits. Plaça Comercial.
 
Diumenge 10 de juliol
 
Ø  10h a 12h Demostració de Mosaics. Mosaiccos. Espai Multiusos.
Ø  11h Passejada amb Panchito i Lupita, Capgrossos Mexicans. Plaça Comercial.
Ø  12h Esmorzar popular amb pa de pagès i embotits. Plaça Comercial.
Ø  12h a 14h Demostració de complements de feltre a càrrec d’Anna Apostol. Gremi Artesà Tèxtil (FAAOC). Espai Multiusos.
Ø  12h a 14h Tallers infantils d’artesania, fem i trenquem una pinyata mexicana. Estand Mèxic.
Ø  16h a 18h Demostració d’escultura imatgera a càrrec de Miquel Grima. Associació IntroArt (FAAOC). Espai Multiusos.
Ø  17:30 a 18:30h Demostració de tècnica mexicana de teixir amb el cos. Estand Mèxic.
Ø  18h Passejada amb Panchito i Lupita, Capgrossos Mexicans. Plaça Comercial.
Ø  18:00h a 20h Demostració de palmes a càrrec de Palmes Viaplana. Associació Artesans de Gràcia (FAAOC). Espai Multiusos.
Ø  18:30h Presentació del projecte d’artesania mexicana i disseny Itzmin. Estand Mèxic.
 
 
Off Setmana de l’Artesania de Catalunya
 
A més, arreu de Catalunya se celebren activitats entorn al món de l’artesania, que es poden consultar a l’agenda cultural de l’Àrea d’Artesania del CCAM, http://ccam.cat/ca/Cos/areesactuacio:artesania:agenda_cultural
 
 
El Born, Centre Cultural
 
The CraftRoom se celebra, per tercer any consecutiu a El Born, Centre de Cultura i Memòria, un espai únic i emblemàtic  que acollirà el saló i la seva oferta en l’interior de l’espai cultural. The CraftRoom s’instal·larà durant tres dies al Born, recuperant l’essència artesanal del barri, on històricament es concentraven els petits artesans de Barcelona i on es reunien els gremis de tots els oficis, comerços, botiguers i mercaders.