Alba Carmona obre les actuacions del Catalunya Arte Flamenco a Sant Cugat (divendres 15 de novembre)

Alba-Carmona

Alba Carmona obre les actuacions del Catalunya Arte Flamenco a Sant Cugat

 

 

 

 

Serà Pitingo qui clogui aquest cicle, i tindrà lloc el 7 de febrer, a les 21 h al Teatre-Auditori

Alba Carmona neix a Barcelona el 27 de juliol de 1984. Per influència de la seva mare, aficionada i professora de ball, inicia la seva aventura en el ball flamenc als 2 anys i, més tard, es forma a la penya flamenca de Cerdanyola de la mà de Pedro Antonio González i Manuel Núñez. Als 15 anys, debuta com a corista amb el seu primer grup KSN i, més endavant, entra a formar part de la companyia de ball de Terrassa com a cantaora, rebent classes de Vicky Romero. Ingressa a l’Escola Superior de Música de Catalunya (Esmuc) amb professors com ara José Miguel Cerro i els germans Cañizares. Rep també classes de Juan Ramón Caro, Arcàngel, Pedro Javier González i Ana Finger, entre d’altres.

Ha col·laborat amb l’orquestra del Conservatori del Liceu, interpretant El Amor Brujo i amb l’Orquestra de Badalona El sombrero de tres picos de Falla. Actualment actua arreu del món com a solista del grup Las Migas. En aquesta ocasió ens ofereix un concert íntim, a duo, amb la seva guitarrista habitual Marta Robles. Tota una mostra de la importància i la distinció de les dones en el nou món del flamenc.

Alba Carmona

V Catalunya Arte Flamenco

Divendres 15 de novembre . 21:00 h

Al vestíbul del Teatre.

Entrada gratuïta. Aforament limitat.

Alba Carmona, veu
Marta Robles, guitarra

El concert de Pitingo clourà el Festival Catalunya Arte Flamenco

PITINGO_bn

Nascut a Huelva, terra de grans cantaores i de les veus més boniques que ha donat el flamenc, va aprendre el cante en família, ja que ell pertany a nissagues d’una gran tradició, com els ‘Valencia’ i els ‘Carpio’.

Amb aquesta gran dinastia cantaora, li ve el cant d’herència. Va gravar el seu primer disc Pitingo con Habichuelas el 2006, amb gran èxit, amb una atractiva i original barreja entre el flamenc i el soul. Al setembre del 2007 estrena a Madrid l’espectacle Soulería (soul a ritmo de bulerías) i, més recentment, edita Olé & Amén, el seu tercer treball.

Carismàtic, atrevit i amb una gran connexió amb el públic, ens presenta en aquest concert, dins del marc del Festival de Catalunya Arte Flamenco, una forma diferent de gaudir del flamenc.

Aquest concert, inicialment previst el 5 de desembre, finalment clourà el Catalunya Arte Flamenco el 7 de febrer de 2014. CAF és el festival flamenc més important de Catalunya. Congrega el millor del panorama flamenc actual i en els millors escenaris possibles i Sant Cugat hi participa des de fa dues edicions.

PITINGO A SANT CUGAT

Divendres, 7 de febrer de 2014 . 21:00 h

DURADA

1 hora i 15 minuts (sense intermedi)

Pitingo, cante

Juan Carmona, guitarra

Fernando Favier, percussió

Fernando Soto, palmes