Les Corts es prepara per al primer cap de setmana dedicat a The Beatles (26, 27 i 28 de juny al parc de Bederrida)

Les Corts es prepara per al primer cap de setmana dedicat a The Beatles

beatles3

 

 

 

 

 

 

Serà els propers dies 26, 27 i 28 de juny al parc de Bederrida, al districte de les Corts. Hi ha preparats una quinzena de concerts de grups que homenatgen The Beatles, tant de professionals com de no professionals, així com activitats lúdiques i culturals per a grans i petits, sempre amb la música del grup de Liverpool com a eix temàtic. La primera edició d’aquest festival coincideix amb el 50è aniversari de l’arribada de The Beatles a Barcelona, el 1965. Una exposició a la seu del Districte recorda en detall aquesta efemèride.

Darrere del festival hi ha l’Associació Beat-les Corts, que fa més de 2 anys que prepara aquest certamen. Un dels organitzadors, Antoni Cera, explica en relació amb l’última vegada que van anar al festival commemoratiu que es fa a Liverpool: “Vam notar un pessigolleig pel cos, i ho volíem fer a Barcelona. Era una aposta segura, és una música que agrada als fills, als néts i als pares.” A més, diuen que si té èxit hi haurà properes edicions.

El festival commemora els 50 anys de l’arribada de The Beatles a Barcelona. Segons el músic i periodista Josep Maria Francino: “Va haver-hi un abans i un després, tant en l’àmbit musical com en el social. El jovent de l’època es va obrir en el sentit més ampli de la paraula. Va ser un trencament amb la societat d’aquell temps, que estava tancada en ella mateixa. The Beatles van acabar fent a Barcelona el que ja havien fet en altres ciutats europees.”